Het bestuur van de Zweefvliegclub Rotterdam

Tamis Kwikkers (Voorzitter)

 

Zweefvliegen begon voor mij bij de DSA op Ypenburg, daartoe uitgenodigd door een medestudent. Groen kwam ik uit de K7, op een mooie maar met kleine bellen behepte dag waarin de instructeur een uitdaging zag. Daar heb ik voor later van geleerd maar ik was wel besmet. Voor de verplichte overstap naar de ZCR werd me eerst nog een overland gegund. Daarna was de ZCR mijn club maar de DSA is nooit de vijand geworden, sterker nog, daar kon de ZCR van leren.

Het zweefvliegen biedt veel voor zijn geld: de uitdaging met de natuur, je eigen uitdagingen, het sociale gebeuren, een bedrijf in het klein. Voor ieder wat wils. Voor mij is het enthousiasmeren en opleiden van zweefvliegers een energiegevende activiteit. Voor mezelf ben ik een recreatief vlieger die vooral bergvliegen erg mooi vindt.

 

Theo Hesselink (Secretaris)

 

 

 

 

 

 

Larry Meenk (Chef-instructeur)

 

 

 

Op mijn 14e ben ik met zweefvliegen gestart. Toen nog op de fiets naar Ypenburg. Ik mocht nog geen brommer of auto besturen. Maar wel solo in een zweefvliegtuig vliegen. Zweefvliegen heeft me letterlijk geleerd om ergens overheen te kunnen kijken. En dat samenwerking nodig is om zweefvliegen mogelijk te maken. Voor mij is het begeleiden en opleiden van zweefvliegers een belangrijk onderdeel van het zweefvliegen. Het geeft me veel energie en voldoening. Daarnaast is het fantastisch om retour zweefvluchten van Deelen naar bijvoorbeeld Aken te maken. En na de vliegdag met een drankje over je vlucht na te kunnen praten.

 

 

Arie Barendrecht (Vliegend Materieel)

 
 

Heel vaak had ik naar vliegtuigen staan kijken aan de hekken van een vliegveld maar doordat ik brildragend was dacht ik niet te mogen vliegen, totdat een vriend me uitnodigde voor een vluchtje.... en hij was ook brildragend! Inmiddels ben ik duizenden vluchten verder, vlieginstructeur, heb ik deelgenomen aan het NK kunstvliegen, vlieg ik met historische vliegtuigen en sinds mijn pensionering vlieg ik gedurende de zomer minstens 3 dagen per week en s'winters zoveel mogelijk met de motorzwever. Ik geniet van elke start want er is niets mooier dan de wereld van boven af te bekijken.