Het zweefvliegveld Deelen

De ZCR vliegt, samen met de zusterclub Zweefvliegclub Deelen, op de vliegbasis Deelen. Op de basis is ook nog een modelvliegclub actief en de basis is ook regelmatig gastheer voor nationale kampioenschappen zoals modelvliegen en delta(zweef)vliegen.

Vliegbasis Deelen ligt op de Veluwe in een fantastische natuuromgeving. Naast de basis ligt het park De Hoge Veluwe. Omdat wij geen geluid maken is dat geen probleem. Soms zien we zelfs de herten over het vliegveld lopen. De Veluwe is qua thermiek het beste gebied in Nederland. Vanaf Deelen kun je ook gemakkelijk overlandvluchten richting Duitsland maken.

De vliegbasis is door de weeks in gebruik door de Koninklijke Luchtmacht. Ze oefenen daar dan met helikoptervliegen. Die helikopters staan overigens niet op Deelen gestationeerd. Wij kunnen in de weekends en na kantooruren door de weeks meestal vliegen.

Omdat het een militaire basis is kun je niet zomaar langs komen om een keer te kijken. Je moet daarvoor een afspraak maken. Zie daarvoor het aanmeldingformulier kennismakingsvlucht elders op de site.

Vliegbasis Deelen (de ingang bij het sterretje) is  hier