Zweefvliegen duur?

Nee. Zweefvliegen is voor iedereen bereikbaar, omdat we de kosten zo laag mogelijk houden.

Wij doen bijvoorbeeld al het onderhoud aan onze vliegtuigen zelf, wat er voor zorgt, dat we in de winter kunnen klussen aan onze mooie vliegtuigen én het zorgt voor zo laag mogelijke kosten. Al dit onderhoud gebeurt onder toeziend oog van onze speciaal opgeleide technici.

Aan het einde van elke winter, vlak voor het nieuwe vliegseizoen weer begint, worden alle vliegtuigen uitvoerig door onze technici gecontroleerd, zodat we zeker kunnen zijn dat alles weer tip top in orde is voor het nieuwe vliegseizoen. Onze technici hebben examen afgelegd bij de overheid en hebben
speciale bevoegdheden voor deze controles.

Op onderstaand filmpje is te zien hoe zulke checks in werking gaan.

Wij bieden drie soorten lidmaatschappen aan:

  • proeflidmaatschap (€200)
  • leerlinglidmaatschap (€550)
  • vliegend lidmaatschap (€960)

Met het proeflidmaatschap kan je gedurende een maand op weekenddagen vluchten maken met een instructeur en zo kan je echt kennis maken met de ZCR. Als je besluit door te gaan als leerlinglid, dan krijg je deze €200 terug

Het leerlinglidmaatschap is all-in. Dit houdt in, dat je per jaar €550 betaalt en voor dat geld mag je onbeperkt starts maken en de gehele opleiding met instructeurs zit hier ook bij inbegrepen.

Wanneer je je brevet hebt gehaald of 3 jaar lid bent, word je vliegend lid. Je betaalt dan per jaar €960 en ook dit bedrag is all-in. Je hebt dus wederom recht op een onbeperkt aantal starts en alle instructiestarts die je hierna nog maakt zijn ook inbegrepen. 

Naast de lidmaatschapskosten is ook een KNVvL verzekering nodig. Deze bedraagt voor het proeflidmaatschap van een maand € 15,00. Voor de andere lidmaatschapsvormen is een KNVvL lidmaatschap nodig (inclusief de verplichte WA-verzekering) van € 112,00 voor 18 jarigen en jonger. Boven de 18 jaar is dat € 184.