Na je opleiding

Wat te doen na de het voltooien van de opleiding?

Ook na het behalen van het brevet zijn er nog mogelijkheden en uitdagingen genoeg! Je kan in het zweefvliegen helemaal zelf je ambities achterna gaan. Natuurlijk maken ook heel veel mensen na het behalen van hun brevet ook nog lokale vluchten, rondom ons thuisveld. Ook kan je bijvoorbeeld familie of vrienden rondvliegen.

Overlandvliegen

overland

Veel leden van ons kunnen heel veel plezier beleven uit een zogenaamde "overlandvlucht". Hierbij vlieg je ver van ons thuisveld vandaan en kan je delen van bijvoorbeeld Nederland en Duitsland van boven bekijken. Het grootste voordeel: het kan gewoon vanaf ons thuisveld!

Bergvliegen

In (bijvoorbeeld de Alpen) kan men prachtig tussen de bergen vliegen! Geniet van prachtige uitzichten over de bergen en van buitengewoon goede vliegomstandigheden!

Kunstvliegen

In deze tak van de sport draait het om zo netjes mogelijk bepaalde figuren te vliegen (bijvoorbeeld loopings of op de kop vliegen). De precieze, waarmee je zo'n kunstvlucht moet uitvoeren spreekt veel mensen aan.

Wedstrijdvliegen

Wedstrijd

Race tegen andere zweefvliegers! Er wordt een route uitgezet en iedereen krijgt de taak om deze zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren.

Instructie geven

Heb je veel vliegervaring en vind je het leuk om nieuwe leden te leren vliegen? Volg een opleiding tot instructeur bij de ZCR en stap achterin bij leerlingen om hun het vliegen onder de knie te leren krijgen!