De zweefvliegopleiding

De basis van het zweefvliegen is je opleiding.
Vanaf 14 jaar mag je al beginnen met zweefvliegen!

In het eerste gedeelte van de vliegopleiding ga je samen met een bevoegde instructeur leren vliegen in een dubbel bestuurde tweezitter. Onze instructeurs zijn bevoegd door de overheid en hebben een geldig Europees vliegbrevet. Nadat je de basisprincipes van het vliegen hebt geleerd, mag je voor het eerst alleen vliegen, een onvergetelijke ervaring!

Lex vliegt op zijn 14e zijn eerste solovlucht!

Na je eerste solovlucht begint de nieuwe fase in je opleiding, waarin je veel alleen vliegt. Voor deze vluchten word je altijd grondig gebrieft door een instructeur. Tijdens zo'n briefing bespreek je bijvoorbeeld de weerssituatie met de instructeur. Ook kan de instructeur je soms opdrachten meegeven voor tijdens de vlucht. Deze fase van je opleiding is heel uitdagend en leerzaam, omdat je je eigen grenzen gaat verleggen en je bereikt nieuwe mijlpalen in het vliegen.

Bij de opleiding hoort ook nog een theorieopleiding bij het Stebz. Hiervoor worden in samenwerking met andere clubs in de winter cursussen gegeven en je kan altijd je vragen kwijt bij onze eigen instructeurs.

Na het voltooien van je opleiding, kun je je brevet gaan halen. Je moet zowel in de theorievakken als in de praktijk een examen afleggen. Na deze examens ben je trots eigenaar van een Europees erkend zweefvliegbrevet!

lapl