Kennismaken met zweefvliegen? Het kan!

Bij de Zweefvliegclub Rotterdam kun je kennis maken met het zweefvliegen door een zweefvliegdag actief mee te maken, mogelijk al vanaf de briefing om 09:00 tot het einde. Tijdens die dag maak je ook een kennismakingsvlucht met een ervaren instructeur.

Ben je al geïnteresseerd, maar weet je nog niet zeker dat je wil gaan zweefvliegen dan is zo’n dag met een kennismakingsvlucht als passagier een hele goede gelegenheid om een eerste indruk te krijgen wat zweefvliegen is en wat het aan tijdsbesteding inhoudt. De leden van de club zijn de hele dag bezig om zelf te vliegen en ervoor te zorgen dat iemand anders kan vliegen. Een dag met een kennismakingsvlucht kan op zaterdag of zondag worden geboekt. Voor de vlucht rekenen we 30 euro om de kosten te dekken. Omdat we afhankelijk zijn van het weer is het goed om met alternatieve data rekening te houden.

 

Ben je al serieus geïnteresseerd en weet je zeker dat je wil gaan vliegen, dan raden we echter een introductielidmaatschap aan. Met 5 of 10 echte lesvluchten kun je het zweefvlieggevoel aan den lijve ondervinden en een goed beeld krijgen van wat het zweefvliegen en het clubgebeuren verder betekent. Kies je er daarna voor om te gaan zweefvliegen dan neem je het leerling-lidmaatschap. Tot aan je brevet of maximaal 3 jaar kun je van het gereduceerde tarief gebruik maken. Daarna wordt je volledig vliegend lid.
 

De kosten van het introductielidmaatschap zijn laag gehouden omdat de Zweefvliegclub Rotterdam je graag een kans wil geven om het echte clubleven te proeven. Bij een aansluitend (leerling)vliegend lidmaatschap wordt het introductie lidmaatschap als éénmalige korting verrekend. Medische keuring is tijdens de introductieperiode nog niet nodig.

Ben je 14 t/m 21 jaar en voldoe je aan een aantal voorwaarden (bv HAVO/VWO met wiskunde) dan is er een subsidieregeling waardoor de kosten nog eens verder gereduceerd worden!  Nadere informatie over iFly!